Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ.Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet,amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Öltözködési etikett

Mr.BB Big Size
2021. 01. 15. 17:56:51

A mai modern társadalomban egyre inkább csak azt látjuk, halljuk, hogy hogyan kellene kinézzünk.

A tévében, magazinok lapjain szinte tökéletes küllemű hölgyek és urak köszönnek ránk.

Beszárított frizura, ragyogó fogsor, dagadó izmok, lapos has és persze szuper trendi ruhák......

A valóság azonban az, hogy az emberek többsége közel sem rendelkezik tökéletes külsővel, azonban nagyon sokat tudunk tenni azért, hogy igényes, jól ápolt megjelenéssel elégedetteké váljunk elsősorban saját magunk szemében.

Ha elégedettek vagyunk magunkkal, jól érezzük magunkat, mások is érezni és látni fogják ezt attól függetlenül hogy XXL fölötti, plus size mérettel rendelkezünk. Ez olyasmi, mint a filmekben… amikor egy kevésbé vonzó lány vagy fiú hirtelen megváltoztatja külsőjét (frizura, szemüveg, ruházat, stílus) és belépve a terembe, hirtelen mindenki elhallgat és szájtátva minden tekintet rá szegeződik.

Ezt a hatást akár Ön is elérheti, amennyiben ezzel a pár alap szabállyal megismerkedik és hajlandó is tenni érte.

 

1, Békéljen meg alkatával! Lehet, hogy nagyobb a pocakja, a felső vagy éppen alsó része, de a megfelelő ruha kiválasztásával sokat korrigálhat megjelenésén.

nagyméretű férfi ingek

 

2, Legyen igényes! A régi agyon mosott, kifakult, bolyhos pólókat, nadrágokat, melegítőket stb. inkább otthon viselje vagy hasznosítsa őket a ház körül. Ha felöltözködik, ellenőrizze le, hogy szépen megigazította-e az inget, a nadrágot, ne legyen buggyos, se gyűrött!

ígényes nagyméretű férfi ruha

 

3, Viseljen testméretének, alakjának megfelelő ruházatot, se túl nagyot, se túl kicsit. Szánjon időt az ideális darab felkutatására! Nem kell feltétlenül szabóhoz szaladni, hiszen hazánkban is egyre több üzlet, webáruház kínál ruházati termékeket pl. öltönyöket, ingeket, nadrágokat stb. nagy méretekben is. Ha azonban 2XL-es méretnél nagyobbat visel, keressen fel olyan üzletet, ahol kifejezetten extra nagyméretű ruházattal foglalkoznak, hiszen ott biztosan nagyobb választékkal és szakképzett személyzettel fog találkozni!

 

4,  Alkalomhoz illő ruházatban jelenjen meg bármilyen alkalomról is legyen szó. Ne legyen se alulöltözött, se túlöltözött! Ha esküvőre, színházba, rendezvényre hivatalos, tájékozódjon, hogy van-e hivatalos dress code, amennyiben van, mindenképpen be kell tartani, nem szabad ilyenkor helyettes megoldást keresni. Ha párjával ketten hivatalosak, érdemes egymás ruházatát figyelembe venni és egymáshoz öltözni. Kellemetlen, ha kedvese estélyi ruhát, Ön pedig egy farmernadrágot pólóval vesz fel! Legyen összhangban a hely, alkalom hangulatával, ezzel nem csak a házigazdát, hanem saját magát is megtiszteli!

  nagyméretű férfi öltöny 

5, A legfontosabb: ÉREZZE JÓL MAGÁT A FELVETT RUHÁBAN! Ha például szorítja a nadrág, kellemetlenül fogja érezni magát, feszült, ideges lesz, ráadásul egészségének sem kedvez. Ha jól érzi magát a felvett ruhában, tetszik magának, ez olyan fajta magabiztosságot ad, amit mások is látni fognak (mint a terembe lépve hűha effektus).

A fő probléma leginkább a helyes méret kiválasztásával szokott lenni és a berögzött rossz megszokásokkal. Ne akarja egy olyan méretű ruhába préselni magát, amibe nem fér bele. Attól, hogy kisebb ruhát vesz, nem lesz karcsúbb, sőt kifejezetten előnytelenné, ízléstelenné teheti megjelenését. A férfiak többsége hiúsági kérdést csinál abból, hogy magának sem meri bevallani, hogy valójában hány centiméter is a bizonyos pocak körméret! Pedig egy méretben megfelelő, fazonú nadrág, ing, pulóver aranyat ér!

Természetesen a másik véglet sem jó, amikor a kelleténél nagyobb méretű ruhát választ és azt is kizárólag feketében, mert azt hiszi, hogy így elrejti valós méreteit és a fekete amúgy is slankít! A nagyobb méretű, előnytelen szabású, lógó ruhában még teltebbnek és slamposnak fog tűnni!

 Ha nem tudja milyen típusú vagy méretű ruha illene Önhöz vagy az adott alakomra, ne féljen segítséget kérni szakértőktől vagy a boltban lévő eladóktól. Hozzánk is bármikor fordulhat tanácsért, készséggel állunk rendelkezésére személyesen Mr.BB Big Size üzletünkben vagy online elérhetőségünk valamelyikén.

 

6, Ruhatárában szerepeljen úgynevezett alapdarabok, amik bázisként szolgálnak minden férfi szekrényében pl. nagyméretű fekete öltöny, fehér ing, farmernadrág, melegítő szett stb. A ruhákat lehetőség szerint úgy vásárolja, válassza ki, hogy legyen mihez felvennie, passzoljon össze, ne legyen szedett-vedett hatása, mint egy salátának! Mindig úgy öltözzön fel, ha akárkivel találkozik, ne kelljen kellemetlenül éreznie magát, akkor sem, ha éppen csak a sarki kis közértbe szalad le kenyérért.

nagyméretű férfi pulóverek

 

Ha erre a pár dologra odafigyel, máris sokat tett megjelenéséért!

Legyen jól ápolt, igényes akkor is ha extra nagy méretekkel rendelkezik! Ne hanyagolja el megjelenését, hiszen a jó külső fél siker akár az üzleti akár a magánéletben!

Tartalomhoz tartozó címkék: Öltözködési etikett
Az oldal tetejére